Boom Landscape vernieuwt iconische drieklimatenkas Hortus Amsterdam

En daar zijn we behoorlijk trots op!

Iedere Amsterdammer is er wel een geweest of langsgefietst: de Drieklimatenkas van de Amsterdamse Hortus. Met zijn opvallende stalen constructie is de kas al dertig jaar een echte blikvanger in de stad. De Amsterdamse Hortus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld en een fantastisch iconisch Amsterdams instituut dat al sinds de zeventiende eeuw bestaat.

De drieklimatenkas wordt vernieuwd, zowel van binnen als van buiten. Samen met de tentoonstellingsontwerpers van Designwolf werkt BOOM Landscape aan een nieuwe inrichting en voor de drieklimatenkas. Een ontwerp dat straks het verhaal vertelt van drie verschillende klimaatzones, met de prachtige Kaapse, Tropische en Woestijn Collectie van de hortus in een absolute hoofdrol. Een groene oase middenin de stad waar je ruikt, voelt en ziet wat biodiversiteit eigenlijk is.

Verder wordt de kas gerenoveerd en verduurzaamd door Zwarts & Jansma Architecten, de oorspronkelijke ontwerper van de kas. Zo wordt regenwater straks hergebruikt, gevels en daken geïsoleerd en wordt het gebouw uitgerust met energiezuinige klimaatsystemen.

De vernieuwde kas opent naar verwachting in 2023 haar deuren. Jij komt toch ook?

Meer weten? Check de dehortus.nl/vanmorgen