Tuin De Broeckgouw

De Broeckgouw binnentuin

In de nieuwe wijk De Broeckgouw, gelegen tussen Volendam en Edam, realiseerde BOOM Landscape i.s.m. Studioninedots een appartementencomplex met 48 sociale huurwoningen gelegen op een terp met uitzicht op het Markermeer. BOOM Landscape maakte in opdracht van de Wooncompagnie het ontwerp voor de terreininrichting. Aan de buitenzijde van het complex kan men vanaf het maaiveld via een graspad de terp beklimmen. Een stoer stramien van hagen ‘rolt’ van de terp en wordt afgewisseld door weelderige borders met vaste planten en grassen. 

Het binnenterrein bestaat uit een houten dek waaronder de bewoners kunnen parkeren. Drie boombakken met Gleditsia’s en varens verbinden de onder- en bovenwereld met elkaar. De vierde boombak met een boeket van Gleditsia’s is vooruit geschoven en vormt de entree van het complex. Vanuit de plantenbakken (tevens zitelementen) op het dek klimmen blauwe regens omhoog tot aan de dakrand, als groene gordijnen aan de balkons van de bewoners van deze nieuwe wijk.

Locatie: De Broeckgouw, Volendam
I.s.m. Studioninedots and
Civiele techniek: OR else
Opdrachtgever: De Wooncompagnie
Oppervlakte tuinen: 3080 m2
Start ontwerp: 2011
Oplevering: 2013
Status: Deel 1 opgeleverd