BOOM Landscape wint ontwerpwedstrijd Houttuinenplein Delft

Gewonnen! Binnenkort maakt BOOM Landscape Delft weer een beetje mooier. De gemeente én Delftenaren kozen ons ontwerp voor Tuin van Delft: een nieuw en groen stedelijk plein op de plek waar nu het Houttuinenplein ligt, aan de noordkant van het station.

Welkom in Tuin van Delft!

Naast het centraal station van Delft vind je Tuin van Delft: een groene oase en schril contrast met het nabijgelegen drukke stationsplein dat altijd in beweging is. Een groen en duurzaam plein middenin de stad waar mens en natuur zich thuis voelen. Tuin van Delft is een ode aan vakmanschap, waar materialen uit Delft worden hergebruikt voor een uitnodigend en biodivers stedelijk plein. Een plek die het Delftse DNA uit verleden en heden verbindt.

Voor iedereen

In Tuin van Delft komt iedereen samen. Van buurtbewoner tot bezoeker en passant. Een plek waar je afspreekt met vrienden of collega’s, op een terrasje of op de comfortabele zitrand die de tuin omsluit. Waar je in het zonnetje wacht op de trein die je net hebt gemist, in plaats van op dat kale en stenige perron. Een plek waar je in de schaduw onder de bomen verzinkt in een goed boek. En een prettig startpunt voor toeristen die, gewapend met tips vanuit de VVV in het Huis van Delft, hun route uitstippelen voor een gezellig en inspirerend dagje Delft.

Ode aan vakmanschap

Op het plein word je omringd door vakmanschap van vroeger en nu. Dat vind je terug in een innovatief circulair Delfts tapijt van bestrating, waarvoor een mix van oude en nieuwe bakstenen wordt gebruikt. Met restpartijen uit de stad wordt een tekening in de verharding gemaakt. Ook de zitranden die de tuin omsluiten zijn op een bijzondere manier ingelegd en ademen vakmanschap.

Gezond voor mens en dier

Ook het beplantingsplan en het bomendak maken het plein duurzaam. Het assortiment van bloemen, planten en bomen is weelderig en soortenrijk. Heel gezond voor mens en dier. Omdat het zorgt voor minder stikstof en fijnstof en voor meer C02-opslag. Tuin van Delft is een aantrekkelijke plek voor vogels, bijen en vlinders, en dus een flinke boost voor de lokale biodiversiteit!