BOOM Landscape wint prijsvraag CITYGATE II

Bouwen ook aan stedelijk landschap

BOOM Landscape won samen met Aurélie HachezKorteknie Stuhlmacher Architecten, Sergison Bates architects en noAarchitecten de prijsvraag voor het project Citygate II op het Petite Île in Brussel. Petite Île wordt een nieuwe, levendige en productieve wijk op loopafstand van Brussel midi, goed ingebed in en verbonden met de stad.

Veerkrachtige en productieve stadswijk

Citygate II maakt onderdeel uit van Biestenbroek, een prestigieus plan voor de stedelijke ontwikkeling van een voormalig industrieel gebied in Brussel. Een nieuw, levendig, veerkrachtig en productief stuk stad, want Citygate II combineert wonen, werken en educatie. Het programma bestaat uit 400 appartementen, twee scholen en 15.000 m2 aan commerciële ruimte gereserveerd voor creatieve en ambachtelijke industrie.

Diverse en afwisselende openbare ruimte

BOOM Landscape is verantwoordelijk voor de inrichting van de publieke ruimte in de nieuwe wijk. Een plan ontworpen in samenhang met de architectuur en gekenmerkt door een grote diversiteit aan soorten openbare ruimte: van lanen en straten, tot stegen, pleinen en hoven.

BOOM Landscape zal de komende twee jaar met veel plezier werken aan Citygate II: we staan aan de wieg van de identiteit voor een vernieuwd stukje Brussel!

Meer weten over Citygate II? citygate-ii