Masterclass houtbouw BOOM Landscape, Team V Architectuur en ALA Architects in ARCAM

Masterclass Houtbouw Waterpaviljoen Sluisbuurt

Jan Maas (BOOM Landscape), Do Janne Vermeulen (Team V Architectuur) en het Finse ALA Architects begeleiden op 11 februari in ARCAM een innovatieve Masterclass over Houtbouw. Tijdens de masterclass zal een select gezelschap van jonge, talentvolle architecten en studenten nadenken over en ontwerpen aan een houten paviljoen voor het belangrijkste plein van de toekomstige Sluisbuurt. De deelnemers werken hun schets uit tot een presentatietekening die te zien zal zijn in een kleine expositie als onderdeel van Endless Amsterdam, een tentoonstelling over de circulaire stad.

BOOM Landscape presenteert ontwerp Waterplein

BOOM Landscape is gevraagd voor het ontwerp van het Waterplein en presenteert het plan voorafgaand aan de ontwerpstudio. Het Waterplein wordt zonder twijfel de centrale plek en het hart van de wijk. Het is de plek waar straks de  nieuwe (tijdelijke) pont vanaf het Oostelijk Havengebied aanmeert en waar belangrijke fietsroutes samenkomen. Een bruisend plein waaraan o.a. de Hogeschool van Amsterdam ligt en dat als startpunt fungeert voor een doorlopende route richting IJburg.  Een plek waar bezoekers en buutbewoners elkaar ontmoeten, ontspanning vinden, zwemmen en watersporten.

Specialisten in houtbouw

De masterclass Waterpaviljoen Sluisbuurt wordt naast BOOM Landscape begeleid door toonaangevende specialisten in houtbouw. Zo ontwierp ALA Architects de prestigieuze Oodi Helsinki Central Library in Helsinki, tegenover het Finse parlementsgebouw. Team V architectuur zette houtbouw in Amsterdam op de kaart, met Haut: een woontoren van 21 verdiepingen en een van de hoogste houten gebouwen ter wereld.

Meer weten? Kijk hier.