BOOM Landscape bouwt mee aan Holland Park West Diemen!

Holland Park West Diemen

In samenwerking met onder andere BPD, Dura Vermeer, Mecanoo Architecten en De Dakdokters maakte BOOM Landscape een ontwikkelingsplan voor een nieuwe woonbuurt in Diemen. Het plan bestaat uit 706 woningen, een brede school en een groot aantal publieke voorzieningen, zoals een sporthal en openbare bibliotheek. BOOM Landscape is verantwoordelijk voor de inrichting van de publieke ruimte in de nieuwe wijk.

 

Groen, duurzaam, levendig

Holland Park West wordt een aantrekkelijke, groene en duurzame wijk gericht op zoveel mogelijk interactie tussen bewoners van verschillende generaties en leeftijden. Een geheel autovrije buurt met vier groene hoven die zorgen voor een gevoel van intimiteit en geborgenheid. De openbare voorzieningen, de brede school en veel ruimte voor ontmoeting, spel, beweging en ontspanning maken de wijk levendig. Een buurt waarin bovendien veel aandacht is voor biodiversiteit en circulariteit. Met een groen en klimaat adaptief landschap, en gebouwen die energieneutraal zijn.

 

De jury was lovend over de grote ruimtelijke kwaliteit van het plan. Daarnaast scoorden ook het ontwerp van de school en de duurzaamheidsambities bijzonder goed.

 

Meer informatie over het plan vind je op: www.nieuwbouwxplore.nl