Strings Attached

Aan de westkant van Amsterdam, loopt het polderlandschap op spectaculaire wijze door tot in het stadscentrum! Deze groene lob, Brettenscheg, is echter slecht toegankelijk, onbekend en geprivatiseerd.

BOOM Landscape transformeerde dit vergeten landschap tot een Metropolitaan Netwerkpark en maakte een ontwerp voor 6 nieuwe parklinten. Deze linten ontsluiten de scheg en verbinden het stadscentrum van Amsterdam met de kust.

Het Metropolitane Netwerkpark verbetert de leefbaarheid van de stad Amsterdam en zorgt ervoor dat de stad hoger wordt geplaatst op de ‘global livability rankinglists’ , waardoor internationale topbedrijven, hoofdkantoren en inwoners worden aangetrokken. Het park verdient zichzelf terug.BOOM landscape_strings attached plankaartBOOM landscape_Collage_lint door volkstuinen

‘Strings Attached’ is een pleidooi voor betere landschappelijke verbindingen tussen stad(centra) en ommeland opdat de leefbaarheid van onze steden wordt vergroot en in de stad draagvlak voor ons ommeland wordt verworven.

BOOM landscape_Collage_dijk

Locatie: Amsterdam, Brettenscheg
Start ontwerp: 2012
Status: Studie afgerond