Strings Attached

Aan de westkant van Amsterdam, loopt het polderlandschap op spectaculaire wijze door tot in het stadscentrum! Deze groene lob, de Brettenscheg, biedt een oase van rust voor stedelingen die willen ontsnappen aan de hectiek van de stad. Helaas is de scheg ook vrij onbekend, slecht toegankelijk en geprivatiseerd.

Metropolitaan Netwerkpark laat Amsterdam ademen

BOOM Landscape transformeerde dit vergeten landschap tot een Metropolitaan Netwerkpark en maakte een ontwerp voor 6 nieuwe parklinten. Deze linten ontsluiten de scheg en verbinden het stadscentrum van Amsterdam met de kust.

Het Metropolitane Netwerkpark verbindt groen, rust en ruimte weer met de stad en laat zijn inwoners ademen. Het verbetert de leefbaarheid van de stad en plaatst Amsterdam hoger op ‘global livability rankinglists’, waardoor internationale topbedrijven, hoofdkantoren en inwoners worden aangetrokken. Op deze manier verdient het park zichzelf terug.BOOM landscape_strings attached plankaartBOOM landscape_Collage_lint door volkstuinen

‘Strings Attached’ is een pleidooi voor betere landschappelijke verbindingen tussen stad(centra) en hun ommeland. Verbindingen die de leefbaarheid in onze steden vergroten en die zorgen dat in de stad draagvlak voor ons ommeland wordt verworven.

BOOM landscape_Collage_dijk

Locatie: Amsterdam, Brettenscheg
Start ontwerp: 2012
Status: Studie afgerond