Villa’s Bosrijk, Eindhoven

Meerhoven is een recente uitleglocatie ten westen van Eindhoven. Voor Bosrijk, het noordelijkste puntje van Meerhoven, maakte BOOM Landscape in samenwerking met Happel Cornelisse Verhoeven Architecten  een ontwerp voor een bijzonder woonmilieu met vrijstaande villa’s in een collectief park. Uitgangspunt voor het ontwerp zijn de karakteristieken van de bosachtige omgeving, lange lanen en monumentale bomen.

Sculpturen in bosrijk parklandschap

De villa’s zijn als  sculpturen opgenomen in het nieuw parklandschap onder een dak van eiken, berken, dennen en sparren. Een subtiel beplantingsplan geeft vorm aan de overgangen van publieke naar meer private ruimte. Zo wordt bij de entrees van de woningen en op de overgangen naar de publieke ruimte dichter aangeplant, om privacy te waarborgen.

 

web_BR_concept

Daarnaast bieden de boomkronen verkoeling aan de slaapvertrekken in de villa’s. Vanuit de woonkamers stap je op zonnige gazons waar kan worden gespeeld en gerelaxt. Een duurzaam systeem van wadi’s zorgt voor buffering en infiltratie van het regenwater.

Locatie: Bosrijk, Eindhoven
I.s.m. Happel Cornelisse Verhoeven
Opdrachtgever: Bloomrijk Vastgoed
Oppervlakte: 2,3 ha
Start ontwerp: 2010
Status: Deel 1 opgeleverd in 2012
Foto's: Happel Cornelisse Verhoeven