Villa’s Bosrijk, Eindhoven

Meerhoven is een recente uitleglocatie ten westen Eindhoven. Voor Bosrijk, het noordelijkste puntje van Meerhoven maakte BOOM Landscape in samenwerking met Happel Cornelisse Verhoeven Architecten  een ontwerp voor een bijzonder woonmilieu van vrijstaande villa’s in een collectief park. Uitgangspunt voor het ontwerp zijn de karakteristieken van de bosachtige omgeving, de lange lanen en monumentale bomen.

De villa’s zijn als  sculpturen opgenomen in het nieuw ontworpen parklandschap onder een dak van eiken, berken, dennen en sparren. Een subtiel beplantingsplan geeft vorm aan de gradiënten van publieke naar meer private ruimte. Bij de entrees van de woningen en op de overgangen naar de publieke ruimte wordt dichter aangeplant om privacy te waarborgen.

 

web_BR_concept

Daarnaast bieden de boomkronen verkoeling aan de slaapvertrekken. Vanuit de woonkamers van de villa’s stapt men op zonnige gazons waar men kan relaxen en spelen. Een duurzaam systeem van wadi’s zorgt voor buffering en infiltratie van het regenwater.

Locatie: Bosrijk, Eindhoven
I.s.m. Happel Cornelisse Verhoeven
Opdrachtgever: Bloomrijk Vastgoed
Oppervlakte: 2,3 ha
Start ontwerp: 2010
Status: Deel 1 opgeleverd in 2012
Foto's: Happel Cornelisse Verhoeven